Az InspiroMedről

Az InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika egy 2019-ben, Dr. Várdi Katalin, tüdőgyógyász, somnológus, légzésrehabilitátor, valamint magyar magánszemélyek által alapított, járóbeteg ellátást biztosító egészségügyi központ. A magas szintű elvárásoknak megfelelően kialakított, új magán egészségügyi szolgáltató innovatív megoldásokat kínál, az alvásmedicina és a tüdőgyógyászat területén.

Fő működési területek

Az InspiroMed fő működési területei: teljes körű alvásdiagnosztika és alvásterápia, tüdőgyógyászati szakrendelés, légzésrehabilitáció, légzőtorna, pszichológiai- és dietetikai tanácsadás, allergia vizsgálat, orvosi laboratóriumi diagnosztika, távgondozás. Szakembereink naprakész tudására és tapasztalataira alapozott szolgáltatásaink hiánypótló szerepet töltenek be az ország egész területéről és külföldről érkező légzés és alvásproblémákkal küzdő betegek kezelésében.

A személyre szabott, társszakmák bevonásával kialakított egyedi gyógymódok alkalmazásán túl, nagy hangsúlyt helyezünk a 21. századi orvostechnológiai megoldások alkalmazására. A legújabb fejlesztésű műszereink, valamint távgondozást is lehetővé tevő diagnosztikai eszközeink segítik a gyors és pontos diagnózist, valamint pácienseink kényelmét. Szükség esetén segítjük pácienseink tájékozódását betegútjuk során.

Miért az InspiroMed?

Az InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika számunkra egy valóra vált álom.
Nagy lelkesedéssel, pácienseink inspiráló igényei szerint képzeltük el és aprólékos gondossággal alakítottuk ki. Bele adtunk mindent azokból az értékekből és – a sok esetben nem szokványos – megközelítésekből, amelyek meghatároznak minket, illetve megmutatják azt, hogyan gondolkodunk az emberekről, a gyógyításról, illetve az orvos és páciens együttműködéséről. Őszintén reméljük, hogy belépve a barátságos és otthonos környezetbe, mindez érezhető, kézzel fogható lesz mindenki számára.

Hogyan dolgozunk?

Elsődleges célunk, hogy Ön biztonságban érezhesse Magát. Bizalmat építünk, egyenrangú partnerként, közös feladatunknak tekintjük az Ön egészségével kapcsolatos problémáinak megoldását. Hisszük, hogy ez elengedhetetlen feltétele a személyre szabott orvoslás megvalósításának, az eredményes közös munkának és az ahhoz szükséges mélységű kapcsolat kiépítésének, az életmódváltásnak, a gyógyulásnak. Ebben a folyamatban kiemelt szerepet kap munkatársaink közvetlensége és az érthető, őszinte kommunikáció.

N

Legmagasabb szintű orvosi ellátás

N

Személyre szabott orvoslás

N

Innovatív eszközök, nyitott gondolkodás

N

Kiegészítő terápiás lehetőségek

N

Érthető kommunikáció

N

Professzionális szakmai háttér

N

Otthonos, barátságos környezet

N

Várakozás nélkül

Dr. Várdi Katalin

Tüdőgyógyász, somnológus és légzésrehabilitátor vagyok, a nem daganatos tüdőbetegségek és az alvásbetegségek teljes spektrumával foglalkozom. Szakterületeim a nem daganatos tüdőbetegségek – a köhögés, nehézlégzés, súlyos betegségeket követő rehabilitáció, krónikus légzőszervi betegségek fizioterápiás, diétás, pszichoterápiás kezelési lehetőségei, az alvásmedicina, ezen belül az alvás alatti légzészavarok (alvási apnoe), illetve az insomnia felismerése és ellátása. A különböző betegségek gyógyítását vagy az ezekkel való jobb életminőségű együttélést a páciens és az orvos közös feladatának tartom. Pályafutásom alatt mindig két fontos dologra törekedtem: egyrészt, hogy a lehető legtöbb és legmodernebb tudás birtokosa legyek a szakterületemen és ezt a tudást átadjam betegeimnek. Hiszem, hogy a képzett, magát nem kiszolgáltatottnak érző páciensek élettartama hosszabb, életminősége jobb lehet kevésbé tudatos társaiknál.

Pályafutásomról röviden

1989-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem meg diplomámat, melyet követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Pulmonológiai Klinikán dolgoztam egyetemi adjunktusként. 1991 és 1995 között az oxfordi Osler Chest Unit, The Churchill Hospital, University of Oxford- ban az Egyetem Pulmonológiai Osztályán dolgoztam, itt ismerkedtem meg és ettől kezdve foglalkoztam az alvásmedicinával. 2007-ben a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetbe kerültem, ahol először a járóbeteg rendelést, majd pedig a légzésrehabilitációs osztályt és az alváslabort vezettem. Munkám integráns részét képezte a krónikus tüdőbetegségek ellátása a diagnózis pillanatától a teljes lefolyás során. 2011-óta a Budai Egészségközpontban és a Duna Medical Centerben is rendelek, az intézeti munkámat 2018 októberében fejeztem be, hogy előkészítsem és megvalósítsam az InspiroMed Légzésközpontot és Alvásklinikát, ahol rendeléseim mellett az orvosigazgatói feladatokat is ellátom.

Végzettségeim

  • Általános orvos (Semmelweis Orvostudományi Egyetem ÁOK, 1989)
  • Tüfőgyógyász szakorvos (tüdőgyógyászat szakvizsga, 1993)
  • Somnológus ( somnológus szakvizsga, 2007)
  • Légzésrehabilitátor (orvosi rehabilitáció szakvizsga, 2009)

Ahogyan gondolkodom

A korai felismerés és kezelés nemcsak azért fontos, mert ilyenkor még kevesebb tünettel jár egy-egy betegség, hanem mert már az enyhébb panaszok jelentkezésénél elindulhat a tanulási folyamat. Megismerhetjük testünk-lelkünk jeleit, ezek értelmezését és megtanulhatjuk ez által azt is, mikor kell orvoshoz fordulnunk. Ma már kimondható, hogy nemcsak a gének, hanem a gének közti kapcsolatok, illetve azok aktivációja is meghatározza, hogy mikor, milyen betegség alakul ki, és ez pontosan milyen tünetekkel jár. Mindez olyannyira jellemző az egyénre, hogy a betegségre speciális gyógyszeres kezelést, speciális életmód terápiát, tréninget, diétát és nem utolsó sorban pszichés támogatást lehet bevezetni. A hatékony kezelés nemcsak az alapbetegség, hanem a társbetegségek, az élethelyzet, az életcélok figyelembevételével kell, hogy történjen. Ebben segítségünkre van az egyre fejlődő precíziós, vagy személyre szabott medicina. Vallom, hogy kötelességünk megismerni és minél szélesebb körben alkalmazni a most végbemenő 21. századi technológiai forradalom vívmányait is. Ezek mind a betegek érdekeit szolgálják és segítenek abban, hogy hosszabb és jobb minőségű életet éljenek. Szeretnék a légzés-, vagy alvás problémákkal hozzám fordulóknak a gyógyuláshoz, illetve a magasabb életminőséghez és kiegyensúlyozottsághoz vezető úton a lehető legnagyobb támogató biztonságot adni.

Munkatársaink

Dr. Várdi Katalin

orvosigazgató, tüdőgyógyász, somnológus főorvos

„Hiszem, hogy a hatékony kezeléshez nemcsak az alapbetegséget, hanem a társbetegségeket, az élethelyzetet és az életcélokat is figyelembe kell venni.”

Gábor Tamás

ügyvezető, partner

„Mindig törekedtem arra, hogy amivel foglalkozom, értékteremtő legyen és az emberek valós igényeire jelentsen megoldást. Az InspiroMed víziója számomra tökéletesen egyesíti ezeket a célokat.”

Szabó Kármen

pszichológus, család és pár szaktanácsadó, meseterápiás szakember

„Foglalkozásaim fókuszában az az elv áll, hogy a probléma megoldásának a kulcsa bennünk van, csak a kulcshoz vezető úton kell tudni elindulni. Ebben tudok én segítséget nyújtani.”

Csaplár Mónika

koordinátor

„Öröm számomra kapcsolatokat építeni és ápolni, emberekkel foglalkozni, rájuk mosolyogni és látni, hogy ennek a kis gesztusnak milyen nagy hatása van.”

Bejelentkezés

+36 70 771 7188

Bejelentkezését követően, kollegáink telefonon felveszik Önnel a kapcsolatot a szükséges tájékoztatás, az igények pontosítása, és az időpont véglegesítése érdekében.

Az InsiroMed Kft. felhívja figyelmét, hogy a nyomtatvány kitöltése során felvételre kerülő személyes adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben és a Társaság Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatában foglaltaknak megfelelően kezeli.

Email cím

info@inspiromed.hu

Mobilszám

+36 70 771 7188

Cím

1125 Budapest, Virányos út 23/d.

Partnereink