Szabó Kármen pszichológus

Család és pár szaktanácsadó pszichológus
Meseterápiás szakember

Pszichológusi diplomát a Babes Bolyai Tudományegyetemen szereztem. Ezt követően az ELTE-n szakvizsgáztam, mint család és pár szaktanácsadó. Az évek során több technikai módszert igyekeztem elsajátítani, különböző képesítéseken. Az egyik leghatékonyabban alkalmazott eszközöm a meseterápia, melyet Juhász Lászlónál kezdtem el, majd egy másik szemlélet szerint, Dr Antalfai Mártánál folytattam.

Ezt megelőzően egy, a viselkedés és kognitív terápia gyerekeknél és serdülőknél képzésen mélyebb ismereteket szereztem a hiperaktivitásról és ennek kezeléséről.

Dr. Várdi Katalinnal együtt dolgozva a tüdőgondozás területén, sikerült mélyreható gyakorlati tapasztalatot szereznem a légzőszervi betegek lelki vezetésében, valamint az alvási nehézségek hátterében meghúzódó lelki gondok feltárásában és annak leküzdésében.

Módszerem eklektikus, vagyis olyan, mely a kliens igényeinek az adott helyzetben megfelel. Széleskörű tapasztalattal rendelkezem sérült emberek- felnőttek és gyerekek- rehabilitációs fejlődésének támogatásában és felzárkóztatásában. Foglalkozásaim fókuszában az az elv áll, hogy a probléma megoldásának a kulcsa bennünk van, csak a kulcshoz vezető úton el kell tudni indulni. Ebben tudok én segítséget nyújtani.