Dr. Várdi Katalin tüdőgyógyász elárulja, mit kell tennünk az influenza elkerüléséhez

A napokban a koronavírus járvány terjedéséről szóló hírektől volt hangos a hazai- és a világsajtó. Kétségtelenül nem lehet figyelmen kívül hagyni, egy súlyos tünetekkel járó, mára 10 ország betegein regisztrált vírus terjedését. Hazánkban azonban jelenleg még nem diagnosztizáltak egyetlen esetet sem, miközben a Nemzeti Népegészségügyi Központ influenza figyelőszolgálata 2020. január 3. hetében már erősödő aktivitást jelez, január eleje óta pedig összesen több mint 25 ezer influenza-szerű esetről számol be.

Dr. Váradi Katalin, Inspiromed

Dr. Várdi Katalin tüdőgyógyász főorvos szerint nagyon fontos a megelőzés

„Felhívom mindannyiunk figyelmét a rendszeres és alapos kézmosásra, lehetőség szerint arcmosásra és a legegyszerűbb kórházi maszk használatára. Ha megoldható, mindig legyen nálunk alkoholos kézfertőtlenítő is. Magam nagyon hiszek a probiotikumok és a D-vitamin (3000 NE) megelőző hatásában, napi rendszerességgel javaslom mindkettő fogyasztását. Ha nincs köd, vagy szmog, napi 20 perc séta is hozzájárul szervezetünk védekezőképességének erősítéséhez!”

Idei tapasztalatok

„Eddigi tapasztalataink szerint az idén az influenzás megbetegedések a szokásosnál is hevesebb tünetekkel járnak. Nagyon sok a szövődmény is, eddig legtöbbször tüdőgyulladás fordult elő betegeinknél. Az előrejelzések szerint minden bizonnyal idén a legtöbb megbetegedést az influenza A vírus H1N1 típusa okozza majd, ami az egyik legveszélyesebb, súlyosabb megbetegedéseket okozó influenza típus.”

Az egyetlen hatékony megoldás: a védőoltás

„Még mindig nem késő beadni az influenza oltást! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az oltás hatására tízből kb. 7 esetben elkerülhető a megbetegedés, betegség esetén jóval rövidebb és enyhébb lefolyásra számíthatunk és 90%-ban véd a szövődményekkel szemben. Nem érdemes kockáztatni! Gondoljunk a környezetünkre – családunkra, munkatársainkra – és saját egészségünkre!”

Ne habozzon, keresse fel a szakembert!

Tegye fel kérdéseit, kérjen tanácsot, vizsgáltassa meg magát és adassa be a védőoltást!
Dr. Várdi Katalin az InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinikán folytatott rendelése során várja azokat, akik élni szeretnének a megelőzés minden lehetőségével, és akik influenza-szerű tüneteket észlelnek magukon.
Fontos tudni, hogy az oltás beadását megelőzően, minden esetben orvosi vizsgálatra van szükség!

Influenza vizsgálat és védőoltás az InspiroMed-ben

Tartalma: adatfelvétel, fizikális vizsgálatok, 10 perc személyes konzultáció Dr. Várdi Katalin főorvossal, szükség (és alkalmasság) esetén védőoltás beadása
Ára: 10.000,- Ft + az oltóanyag ára (az épületben található Virányos Patikában megvásárolható)