Munkavállalók milliói térhetnek vissza a munkába, a korábban megszokott kerékvágásba. Vagy mégsem? Azt még korai lenne megítélni, hogy a koronavírus hosszútávon hogyan alakítja át a megszokott rutinokat, a biztonságos munkakezdés azonban most rendkívüli kulcskérdés minden munkáltató számára.

A Magyar Kormány megszüntette a társadalom csaknem két hónapig tartó bezártságát, enyhítette a járványhelyzethez alkalmazkodni kénytelen munkahelyekre, vállalkozásokra nehezedő terheket. Ezzel egyidőben, a munkavállalók egészsége érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásokat fogalmazott meg a munkahelyek számára. Fontos tudni, hogy a cégek saját hatáskörben teljesen szabadon dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről. Ugyanakkor, amíg a járvány jelen van Magyarországon, a fertőzés elleni óvintézkedések betartása megkerülhetetlen feladat.

Mit mond a szakember?

A munkáltatók úgy tűnik nagyon is komolyan veszik a biztonságot, az újrakezdés hírére folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy megőrizzék dolgozóik egészségét, de nagyon nem mindegy, milyen módszert választanak. Dr. Várdi Katalin, az InspiroMed Légzésközpont és Alvásklinika tüdőgyógyász, légzésrehabilitátor főorvosa már több munkahely egészségügyi biztonságának kidolgozásában vett részt, illetve egyedi tesztelési megoldást is dolgozott ki.

A teljes cikk a Napidoktor.hu-n > > >

.